Wat is er te doen op Fuerteventura?

Fuerteventura is het zonnigste eiland van de Canarische Eilanden. Het hele jaar door is het zonnig en warm. In de winter zijn temperaturen van 25 graden normaal. Door de toplocatie van het vakantiehuis in Antiqua kunt u genieten van alles dat Fuerteventura te bieden heeft. Het vakantiehuis staat aan in het oude dorp Antigua en aan het begin van diverse gemarkeerde wandelingen door de vulkanische bergen. Een prachtige wandeling die start bij het vakantiehuis loopt van Anigua naar Betancuria. Door de locatie van het vakantiehuis kunt u de prachtige stranden en bergen van het eiland bezoeken. De stranden bevinden zich op ongeveer 10 km.

Watersport
Fuerteventura is ideaal voor zeilen kitesurfen, windsurfen en golfsurfen. Het hele jaar door zijn de condities perfect. Niet voor niets is Fuerteventura de thuisbasis voor wereldkampioenschappen. Daarnaast is Fuerteventura een uitstekende plek om te vissen. Verder kunt u natuurlijk heerlijk zwemmen, snorkelen in het heldere blauwe water of natuurlijk lekker van zon genieten op het strand.

Bezienswaardigheden
Naast het strand en zee zijn er veel mogelijkheden om dorpjes, musea, markten en andere bezienswaardigheden te bezoeken. In Antigua zelf zijn diverse musea en bezienswaardigheden. Zo is er een oud plein met een oude kerk en zijn er diverse oude molens. Ook zijn er in Fuerteventura regelmatig lokale feesten en (kunst) markten die u niet mag missen. In het huis hangt een kalender met alle lokale activiteiten en feesten.

Shoppen, eten en drinken
Op Fuerteventura en in Antigua zijn veel gezellige bars en fantastische restaurants met locale specialiteiten zoals "papas con mojo" en vis. Verder kunt u uitstekend winkelen. In de hoofdstad Puerto del Rosario vindt u een kledingwinkels en typische ambachtelijke winkels.

In het vakantiehuis ligt een boek dat wij hebben gemaakt met alle bijzondere plekken van Fuerteventura die u niet mag missen.